Hoe voorkom je pesten en ongewenst gedrag?

Hoe kun je voorkomen dat ongewenst gedrag op het werk erin sluipt? Gaat het hier om de cultuur van de organisatie, spreken mensen elkaar er niet op aan? Hoe ga je nu als leidinggevende om met ongewenst gedrag of pesten en hoe voorkom je dit? Deze vragen stonden centraal bij het congres ‘Een goede werksfeer, laten we dat zo houden!’ dat donderdag 16 november 2017 in TivoliVredenburg werd gehouden voor leidinggevenden.

Een positieve werkcultuur en een gezonde interactie tussen collega’s zijn de belangrijkste sleutelfactoren voor een succesvolle onderneming. Een goede werksfeer is niet altijd vanzelfsprekend. Ongewenste omgangsvormen, zoals pesten, kunnen zich bij elke organisatie voordoen en komen vaker voor dan gedacht.

Het congres ‘Een goede werksfeer, laten we dat zo houden’ richtte zich expliciet op leidinggevenden omdat zij een cruciale rol hebben en gaf hen, via plenaire inleidingen en workshops, inspiratie en instrumenten om pesten op het werk aan te pakken en een goede werksfeer te bevorderen. Aan het congres namen 120 leidinggevenden uit verschillende sectoren deel. Lees het volledige verslag  van het congres.

Bekijk ook de videoboodschappen van CEO’s uit diverse sectoren, waaronder MKB Rotterdam, PwC, Randstad, HTM, Erasmus MC en Hotel Casa:

Arboportaal Magazine over pesten op het werk

Op de dag van het congres lanceerde het Arboportaal het digitale Arboportaal Magazine over pesten op het werk. Het magazine biedt informatie over het onderwerp, maar vooral ook inspiratie en praktische hulpmiddelen om de sfeer op het werk te verbeteren. Ga naar het Arboportaal Magazine over pesten op het werk .

Bron: Op weg naar duurzame inzetbaarheid