Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk 2017

Van 23-27 oktober worden tijdens de Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk overal in Europa bewustmakingsevenementen georganiseerd om duurzaam werk en gezond ouder worden te bevorderen.

De week wordt georganiseerd door het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) in het kader van de campagne 'Gezond werk, voor alle leeftijden'.

Gezond ouder worden op het werk

De Europese week 2017 onderstreept het belang van gezond ouder worden op het werk. Omdat werknemers de arbeidsmarkt gemiddeld op 61-jarige leeftijd verlaten – een veel jongere leeftijd dan de gemiddelde officiële pensioenleeftijd (65 jaar) in de EU – zijn veilige en gezonde werkplekken voor mensen van alle leeftijden van essentieel belang voor het op peil houden van de beroepsbevolking van Europa.

Inspiratie: casestudy’s

Voor de Europese Week zijn de verschillende taalversies van het boekje ‘Awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek 2016-2017’ gepubliceerd. Dit boekje bevat 18 casestudy's van Europese bedrijven en organisaties die met behulp van innovatieve methoden gezond ouder worden op het werk hebben bevorderd.

Kijk voor meer informatie op healthy-workplaces.eu/nl.