Meld u aan voor de Week van de Werkstress

In 2017 vindt de Week van de Werkstress plaats van 13 t/m 16 november. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Ook uw organisatie kan (weer) meedoen aan de Week van de Werkstress.

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. In heel veel organisaties zijn er collega's die vanwege werkstress thuis zitten of hun werkdruk niet of nauwelijks aankunnen. Dat is alarmerend. Want als je eenmaal een burn-out hebt gehad, dan is er een vergroot risico op een tweede burn-out.

Het is daarom belangrijk dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek gaan over werkstress. Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim. Daarom organiseert de cammpagne Op weg naar duurzame inzetbaarheid de Week van de Werkstress. Om aandacht te vragen voor het probleem en met elkaar op zoek te gaan naar oplossingen.

Vorig jaar waren er meer dan 160 bedrijven actief. Sluit uw organisatie zich dit jaar ook aan? Of heeft uw organisatie een oplossing tegen werkstress? Laat het weten! En maak deel uit van een steeds groter netwerk van werkgevers die werkstress tegengaan.

Meld u via de website van Op weg naar duurzame inzetbaarheid aan voor de Week van de Werkstress, en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Zie ook