Pilot helpdesk Steunpunt RI&E: hulp bij vragen preventiemedewerker

Vanaf 1 mei wordt de helpdesk van Steunpunt RI&E als pilot uitgebreid om ook vragen van en over de preventiemedewerker te kunnen beantwoorden. U kunt vanaf dan niet alleen vragen stellen over de RI&E maar ook over bijvoorbeeld de taken van de preventiemedewerker, de rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie of over de rol van de OR bij het aanwijzen van een preventiemedewerker.

Omdat de Arbowet per 1 juli a.s. wijzigt, waarbij de positie van de preventiemedewerker wordt versterkt, lijkt het Steunpunt RI&E een uitgelezen moment om deze dienstverlening in het leven te roepen.

Daarnaast kan de helpdesk (aankomende) preventiemedewerkers ook helpen bij het vinden van relevante organisaties, websites en diensten. Dit is vooral interessant voor de startende preventiemedewerker of preventiemedewerkers die weinig tijd hebben voor de uitvoering van hun taken.

U kunt de helpdesk van Steunpunt RI&E dagelijks bereiken via info@rie.nl of op donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur via het telefoonnummer 088 866 56 00.

Bron: Steunpunt RI&E