99 oplossingen tegen werkstress

Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk. Een op zeven werknemers heeft last van burn-out klachten.

99 oplossingen tegen werkstress

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Werkstress is een opstelsom van factoren en er is niet één oplossing om werkstress te voorkomen: er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien. Dat geldt voor de werkgever én de werknemer.

Oplossing 10: Pauze nemen helpt om je hoofd leeg te maken

Met voldoende buffers (dingen die je energie geven) kun je, ook met een hoge werkdruk, een burn-out voorkomen. Meer bewegen of gezonder eten kan zo'n buffer zijn. Soms kan de oplossing ook ingrijpender zijn en kun je bijvoorbeeld je werk-privébalans bespreken met je leidinggevende. Werkgevers kunnen het goede voorbeeld geven door zelf af en toe pauze te nemen, zodat medewerkers zien dat dit juist goed is voor je werk. Benieuwd wat jij kan doen tegen werkstress? Bekijk alle (bijna) 99 oplossingen tegen werkstress.