Terugkijken: Webinar Pesten op de Werkvloer

Wist u dat 1 op de 6 werknemers last heeft van ongewenst gedrag? En dat 6.6% van de werknemers te maken heeft gehad met pesten, en dit bij 1 op de 3 leidde tot burn-out klachten? Pesten op het werk is een ernstige zaak en hier ligt dan ook een taak voor de ondernemingsraad en de preventiemedewerker.

Op donderdag 15 december organiseerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de webinar ”De OR en de preventiemedewerker aan zet”. Experts Seth van den Bossche (TNO) en Alie Kuiper (Bezemer Kuiper & Schubad) gaven in dit webinar inzicht in de aard, omvang, oorzaken en gevolgen van de problematiek. De webinar is terug te kijken via de website www.gezondenveiligwerkt.nl. Deze website bevat inspiratie en informatie over het zelf organiseren van gezond & veilig werken.

Conferentie in 2017

Het webinar vond plaats in voorbereiding op een speciale conferentie die wordt georganiseerd voor OR-leden en preventiemedewerkers in maart 2017. Tijdens deze conferentie wordt o.a. een ‘Roadmap voor de OR’ gepresenteerd met daarin praktische tips voor ondernemingsraden. Als u meer informatie over de conferentie wilt ontvangen, dan kunt u uw e-mailadres achter laten op de website www.gezondenveiligwerkt.nl.