Heijermanslezing: Psychische beroepsziekten 17 juni 2016

Psychische klachten en psychische beroepsziekten komen veel voor. In 2015 zijn 2631 psychische beroepsziekten gemeld door bedrijfsartsen. Dit betreft 33% van alle meldingen aan het NCvB, en zonder  de meldingen van de bouw zelfs 57%.

De registratierichtlijn overspanning/burn-out was gebaseerd op literatuur van vóór 2008. De update werd gepresenteerd tijdens de Heijermanslezing Psychische beroepsziekten op 17 juni 2016. Er werd tevens ingegaan op de mogelijkheden om inzicht te krijgen in de gevolgen van werkstress voor het functioneren in het werk. Ook kwamen de mogelijkheden aanbod om met interventies stressklachten en functioneringsproblemen te verminderen. In het onderwijs komen traditioneel veel stressklachten voor bij het onderwijzend personeel. Aan deze sector wordt specifiek aandacht  besteed. De lezingen van 17 juni jl. zijn te vinden op de website  www.beroepsziekten.nl.

De volgende Heijermanslezing: Werkgebonden gehoorproblematiek wordt gehouden op 18 november 2016.
Voor meer informatie www.gehoorenarbeid.nl.

Bron Nieuwsbericht: NcvB