Werkgever verleidt werknemer niet om de trap te nemen

Driekwart van de werknemers wordt door hun werkgever niet gestimuleerd om de trap te nemen. Werkend Nederland pakt graag de lift omdat het lekker makkelijk is (41%), men op een hoge verdieping werkt (40%) en geen zin heeft om buiten adem boven te komen (35%). Dit blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds naar aanleiding van de tiende editie van de Nationale Traploopweek. Deze week helpt te veel zitten op het werk tegen te gaan door bijvoorbeeld het nemen van de trap.

Werkgevers hebben een belangrijke rol om werknemers te verleiden tot minder zitten. De trap nemen in plaats van de lift is hier een goed voorbeeld van. Het is namelijk bewezen dat zitten even slecht voor je gezondheid is als roken. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Nederland is Europees kampioen zitten. Werknemers zitten gemiddeld 7,1 uur per werkdag. Dit cijfer is zorgwekkend en moet omlaag, werkgevers hebben hierin een essentiële rol. Ze kunnen hun werknemers verleiden te bewegen door bijvoorbeeld duidelijk aan te geven waar de trap is, lunchwandelen te stimuleren en staand werken te faciliteren.’

Nationale Traploopweek

Het Diabetes Fonds organiseert van 11 tot en met 15 april voor de tiende keer de Nationale Traploopweek. Honderden bedrijven (zoals KLM, Rabobank, verschillende gemeenten en het MKB) met bijna 150.000 medewerkers hebben zich voor deze bijzondere week ingeschreven. Prof. dr. Erik Scherder is ambassadeur van de Nationale Traploopweek. Dagelijks geeft hij tips om minder zitten te bevorderen.

Het onderzoek is uitgevoerd door GfK onder 1.140 werkende Nederlanders 18+.

Bron: Diabetesfonds.nl