Civiele duikcertificaten tijdelijk via Defensie

De certificerende instelling van de Defensie Duikschool verleent tijdelijk ook duikcertificaten voor de civiele sector. Dat gebeurt op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Duikers
Archieffoto Defensie.nl

Defensie verstrekt de duikcertificaten de komende 6 maanden, of korter zodra de civiele sector zelf weer in de gelegenheid is. De termijn is na afloop desgewenst met een half jaar te verlengen. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert stemde gisteren in met het verzoek. Het certificeren van de civiele sector vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de minister van SZW Lodewijk Asscher.

De certificerende instelling voor de civiele sector is per 1 oktober tijdelijk niet meer bevoegd voor het afgeven van persoonscertificaten duiker, duikploegleider, duikerarts en duikmedische begeleider. De certificerende instelling van de Defensie Duikschool is de enige andere organisatie die nu deze duikcertificaten mag verlenen.

Verzoek indienen

Dat Defensie nu ook de civiele sector voorziet van die certificaten is gunstig voor bedrijven die werk doen dat een duikcertificaat vereist.  Het verlengen of verkrijgen daarvan kan nu via Defensie. Instanties kunnen hun verzoek richten aan:

Certificerende Instelling Defensie Duikschool (CI-DDS)
Nieuwe Haven
Gebouw IJsduiker
kamer 3.13
Postbus 10.000
1780 CA Den Helder

E-mail: CIDDS@mindef.nl
Telefoon: +31 (0223) 65 42 69

Telefonisch bereikbaar:
maandag t/m donderdag 8.00-16.00 uur
vrijdag 8.00-14.00 uur
weekend en feestdagen gesloten