24 maart Dag van het Veilige Magazijn

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online (organisatie door evofenedex)

Het thema dit jaar is ‘Aan de slag met de Code Gezond en Veilig Magazijn’. Hoewel al veel ten goede veranderd is, vindt er nog steeds om de werkdag een ernstig ongeval plaats in de Nederlandse magazijnen. De meest voorkomende oorzaak daarbij is menselijk handelen. Denk aan aanrijdingen tussen voetganger en heftruck, ongevallen met andere rijdende voertuigen of vallende ladingen. Veel bedrijven hebben de risico’s op de werkvloer nog onvoldoende in kaart gebracht. Dit leidt tot onveilige situaties en ongevallen. Daarom staat de inhoud van de Code Gezond en Veilig Magazijn – een initiatief van evofenedex en BMWT – centraal tijdens de komende editie van de Dag van het Veilige Magazijn.

Het online evenement biedt een inspirerend en praktisch programma voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid binnen de opslag van goederen of werkt in magazijnen en distributiecentra. Er zijn bijdragen van experts op het gebied van gezond en veilig werken, afgewisseld door workshops met tips en handvatten rechtstreeks uit de praktijk.

Kijk voor meer informatie op de website.