16 maart ARBO-event: De (thuis)werkplek

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online (organisatie door SBI Formaat)

Sinds Minister President Mark Rutte in maart 2020 heeft aangegeven “blijf thuis en werk thuis” om het coronavirus te bestrijden, werken we massaal thuis. Hoe fijn het ook is om minder reistijd te hebben; er blijkt ook een keerzijde aan het thuiswerken te zitten. Helaas lezen we dat meer medewerkers lichamelijke klachten ervaren door werkplekken die niet goed ingericht en/of ingesteld zijn. Daarnaast zijn ook psychische klachten, veroorzaakt door thuis- en beeldschermwerk, fors toegenomen. Gevolgen zijn stress en verminderde motivatie en productiviteit.

Tijdens deze sessie wordt dieper ingegaan op de risico’s van thuiswerken, waaronder de thuiswerkplek en de thuiswerkomgeving, en hoe klachten voorkomen en aangepakt kunnen worden. Deze sessie wordt interactief aangeboden. Naast een deel kennisoverdracht, krijg je ook opdrachten om het geleerde in je eigen situatie toe te passen.

Deze workshop wordt verzorgd door Alex Daems en Wendy Roescher, trainers/adviseurs Arbeid & Gezondheid bij SBI Formaat.

Kijk voor meer informatie op de website.