18 maart De vierde editie van ‘Bewust Veilig’

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

Woensdag 18 maart 2020 is de vierde editie van ‘Bewust Veilig’. Tijdens de eerste editie werd op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In 2019 is het aantal deelnemende organisaties gestegen naar 400! Dit jaar willen we nog meer medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bereiken. Doe jij ook mee?

Bewust veilig 415x177

Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL, Aannemersfederatie en CUMELA hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Meedoen betekent zelf iets organiseren

Als je meedoet, betekent dit dat jullie bedrijf zich aansluit bij de vele andere bedrijven die op 18 maart stilstaan bij veilig werken. Samnewerken in een project of op een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Het is ieders verantwoordelijkheid om deze risico’s zo beperkt mogelijk te houden. Dat begint vaak bij bewustwording, en dus aandacht besteden aan veilig en gezond werken. En daar is de Bewust Veilig-dag een mooi instrument voor. Er zijn vele manieren om invulling te geven aan het thema Veiligheid op 18 maart 2020. Op de website vind je een aantal suggesties.

Meld je aan via de website