19 september Themabijeenkomst Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Amsterdam

Theater de Meervaart , Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam

Zes op de tien bedrijven in de chemische sector hebben de afgelopen vijf jaar een incident meegemaakt met gevaarlijke stoffen. Blootstelling aan dergelijke stoffen kan bij medewerkers ernstige ziekten veroorzaken, zoals een longaandoening of kanker. Ruim een miljoen Nederlanders werken dagelijks met gevaarlijke stoffen, dus is het belangrijk voor bedrijven én brancheorganisaties om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Wat zijn gevaarlijke stoffen? Wat moeten bedrijf en medewerkers hier over weten? Wat zijn de wettelijke voorschriften rondom het werken met gevaarlijke stoffen? Hoe kun je met die wettelijke kaders omgaan en hoe breng je de informatie en kennis over de risico’s op een effectieve wijze over? Tijdens de themabijeenkomst ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ vertellen we u hier graag meer over, op donderdag 19 september in Amsterdam.

Inhoud

In een afwisselend programma informeren we u over de wettelijke richtlijnen rondom werken met gevaarlijke stoffen, en hoe u deze kunt overbrengen op uw werknemers. We geven u meer inzicht in de theorieën van gedragsverandering en praktische oplossingen die daarbij horen. De volgende partijen leveren een bijdrage aan de middag:

  • Een arbeidshygiënist over zijn ervaringen met wettelijke kaders rondom werken met gevaarlijke stoffen
  • De Long Alliantie Nederland met een casus bij MOBA
  • VeiligheidNL over gedragsbeïnvloeding en communicatie

Voor wie?

De themabijeenkomst ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ wordt gratis aangeboden aan de relaties van VeiligheidNL en Focal Point, en is bedoeld voor medewerkers en managers van brancheorganisaties en bedrijven die zich bezig houden met veilig werken en gevaarlijke stoffen.

Locatie, datum & tijd

De themabijeenkomst ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ wordt gehouden op donderdag 19 september 2019 in Theater de Meervaart in Amsterdam. De inloop is vanaf 12.30 uur, waarna het programma om 13.00 van start zal gaan. Om 17.00 uur sluiten we af met een borrel.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan info@veiligheid.nl.