23 augustus Op weg naar een toekomstbestendige machinerichtlijn

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Delft

Vrijdag 23 augustus is er een bijeenkomst voor alle Nederlandse belanghebbenden om met elkaar van gedachten te wisselen over de herziening van de machinerichtlijn. De machinerichtlijn is de basis voor de wetgeving in alle Europese lidstaten betreffende de veiligheid van machines.

Dit is één van de onderwerpen op de agenda van de Europese Commissie voor de komende jaren. Als start van de herziening doet de Europese Commissie een publieke uitvraag naar de mening van alle belanghebbenden van de machinerichtlijn. Er moet bij de herziening van de machinerichtlijn rekening gehouden worden met technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Verschillende vragen komen aan bod en door middel van deze vragen gaan de deelnemers met elkaar in gesprek.

Meer informatie over de bijeenkomst

De bijeenkomst wordt georganiseerd door NEN in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De bijeenkomst is van 9.30 tot 15.00 en is inclusief lunch. De locatie is in Delft. Meer informatie over het programma van de dag kun je vinden op de website van de NEN. Deelname is kosteloos maar inschrijven is vereist via de website van de NEN.