10 april NVvA-symposium 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Woudschoten Conferentiecentrum (Zeist)

De Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne (NVvA) organiseert op 10-11 april 2019 in Zeist het 28e NVvA-symposium met als titel “Arbeidshygiëne minder stoffig!?”

Op woensdag 10 en donderdag 11 april 2019 vindt opnieuw het jaarlijkse NVvA-symposium plaats op de vertrouwde locatie in Zeist. Dit jaar is het thema ‘Arbeidshygiëne minder stoffig!?', geboren uit feedback van leden.

Zijn arbeidshygiënisten daadwerkelijk traditioneel, stoffig, ouderwets en weinig vernieuwend? Of juist springlevend, bewust bezig met onderzoek en ontwikkeling, en oefenen daarmee een positieve invloed uit in arboland? Zit er onder het ’stof’ een moderne beroepsgroep, die graag de verbinding aan gaat met andere disciplines? Of lijken we stoffig omdat we altijd met gevaarlijke stoffen bezig zijn? Vloeistoffen, gassen of vaste stoffen die een risico vormen voor een werknemer. Blijven wij dit een belangrijke plek geven of verbreden we ons en onderzoeken ook andere belastende factoren (zoals klimaat, fysieke belasting, etc.)? 

Programma

Tijdens het symposium zullen er verschillende plenaire bijdragen zijn rondom het thema. In parallelsessies en workshops wordt uiteenlopend eigen onderzoek gepresenteerd. Zowel wetenschappelijk onderzoek als concrete praktijkervaringen komen aan de orde. 

De ignite sessies (presentaties vana 5 minuten) zijn een vast onderdeel van het programma geworden, tien sprekers delenkort en bondig hun praktijkervaringen. Ook hopen we dit jaar de Bob van Beek-prijs voor de student met de beste scriptie van het jaar weer te mogen uitreiken. De Buitenlandbeurs, bedoeld als stimulans om de arbeidshygiënische kennis te verspreiden naar het buitenland zal, zoals vertrouwd, op de feestavond worden uitgereikt. 

Tijdens het symposium is er een ruime informatiemarkt. Hier kunt u zich laten bijpraten over nieuwe producten, diensten en opleidingen.

Ga naar Arbeidshygiene.nl om het programma te bekijken en je aan te melden.