17 oktober Hoe werk jij veilig? #2 autoschadeherstel & carosseriebouw

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Dubbeldam Schade

Griendweg 100, 4209 DB Schelluinen

Jaarlijks overlijden 3.000 mensen als gevolg van stoffenblootstelling op het werk. Ter vergelijking: het aantal verkeersdoden lag in 2017 op 613. Werken met gevaarlijke stoffen kan je ziek maken, en het gaat vaak om stoffen die je niet ruikt of ziet: zoals kwartsstof, houtstof, isocyanaten, lasrook en dieselmotoremissie.

Staat veilig werken met gevaarlijke stoffen op de agenda binnen jouw bedrijf? Wil je het probleem aanpakken bij de bron? Hoe zorg je voor een cultuurverandering op de werkvloer waarbij veilig werken met gevaarlijke stoffen vanzelfsprekend wordt? En hoe denken jonge medewerkers over dit thema? Kortom, Hoe werk jij veilig? Op 17 oktober slaan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, FOCWA en Focal Point de handen ineen om antwoord te geven op deze vragen.

Deze woensdagmiddag start met een rondleiding door Dubbeldam Schade in Schelluinen. We spreken door over concrete uitdagingen en oplossingen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen bij logistieke processen. Maar vooral is er ruimte om jouw vragen, ervaringen en kennis uit te wisselen met collega’s uit de sector. Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam, met o.a. Josje Salentijn (arbodeskundige), Govert Jan Knotter (advocaat beroepsziekten), veel praktijkvoorbeelden en andere experts op het gebied van gedragswetenschap en arbeidshygiëne.

Meer informatie en aanmelden.