07 oktober Landelijk Arbo Congres: arbo interactie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Van der Valk, Utrecht

Dit jaar vindt de 16e editie van het Landelijk Arbocongres plaats. Tijdens dit congres ontvangen arboprofessionals nieuwe inzichten om veilig, gezond en vitaal te blijven (samen)werken. Welke nieuwe en effectieve manieren en methoden kunnen werknemers binnen hun organisatie duurzaam in beweging houden?   

Het congres besteedt dit jaar onder andere aandacht hoe arboprofessionals veiligheid vanuit de theorie naar de praktijk kunnen brengen. Zij moeten integraal naar risico's kunnen kijken en vanuit dat bredere perspectief adviseren.  

Daarnaast is op het congres de rol van de vertrouwenspersoon ook een belangrijk onderwerp. Veel organisaties hebben een vertrouwenspersonen voor ongewenste omgangsvormen aangesteld. Ook hebben zij een klachtencommissie voor het behandelen van formele klachten. Dit zijn echter geen preventieve maatregelen, die ook belangrijk zijn voor onder andere een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) binnen een organisatie.

Stel tijdens het Landelijk Arbo Congres je eigen programma samen. Kies uit onderwerpen zoals:

Keuzesessie ronde 1:

  • Nieuwe Kloppend Presenteren – Vertel uw verhaal met plezier Arbowetgeving
  • Taakdelegatie en Eigen Regie: Oplossing of Gevaar 
  • Who-dunnit, een moordspel als alternatieve toolboxmeeting
  • Leidinggevenden maken het verschil 

Keuzesessie ronde 2:

  • Visual Thinking: versterk uw samenwerking met behulp van visualiseren
  • De RI&E in de strijd tegen pesten en seksuele intimidatie op het werk 
  • Onderzoek interessant maken

Tijdens deze interactieve sessies is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Haal het beste in elkaar naar boven en verdiep je in trends om na het congres geïnspireerd aan de slag te gaan.

Meer informatie

Meer informatie over Het Landelijk Arbo Congres kan je terugvinden op www.arbocongres.nl